Europaparlamentet i fokus

I maj 2019 hölls val till Europaparlamentet i EU:s samtliga medlemsländer. Men vilken roll spelar egentligen Europaparlamentet? Vilka befogenheter har institutionen och hur har dess roll utvecklats? Utbildningen beskriver hur Europaparlamentet har utvecklats från 1970-talet till dagens roll som medlagstiftare tillsammans med ministerrådet.

Vi går också igenom parlamentets uppbyggnad och arbetssätt, dess relation till övriga EU-institutioner och till nationella parlament. Utbildningen innehåller också ett pass med en svensk Europaparlamentariker som beskriver vardagen för en ledamot av parlamentet.

Kostnad för kursen är 750 kr per person.

Anmälan till aktuella utbildningstillfällen

Tisdagen den 24 september kl. 9-12 (med Europaparlamentariker)

Torsdagen den 7 november kl. 9-12 (med Malin Björk, Europaparlamentariker från Vänsterpartiet) 

Kurslängd Halvdag

Föreläsare Pernilla Wredenfors, utredare och utbildningsansvarig. Pernilla har tidigare arbetat som analytiker i Försvarsmakten, som PR-konsult och som politiskt sakkunnig i Europaparlamentet.Zofia Tucinska, utredare med gedigen erfarenhet från Bryssel och arbetar med Sieps utbildningsverksamhet med särskilt fokus på EU-utbildningar för svenska kommuner och regioner.Samt svensk Europaparlamentariker (se respektive utbildningstillfälle för namn)