Europaparlamentet i fokus

I maj 2019 hölls val till Europaparlamentet i EU:s samtliga medlemsländer. Men vilken roll spelar egentligen Europaparlamentet? Vilka befogenheter har institutionen och hur har dess roll utvecklats? Utbildningen beskriver hur Europaparlamentet har utvecklats från 1970-talet till dagens roll som medlagstiftare tillsammans med ministerrådet.

Vi går också igenom parlamentets uppbyggnad och arbetssätt, dess relation till övriga EU-institutioner och till nationella parlament. Utbildningen innehåller också ett pass med en svensk Europaparlamentariker som beskriver vardagen för en ledamot av parlamentet.

Kostnad för kursen är 750 kr per person.

 

Kontakt

Pernilla Wredenfors

Utredare i statsvetenskap. Utbildningsansvarig.

08-586 447 18

pernilla.wredenfors(a)sieps.se

 

Zofia Tucinska

Utredare, EU-utbildningar

08-586 447 08

zofia.tucinska(a)sieps.se

Kurslängd Halvdag

Föreläsare Pernilla Wredenfors, utredare och utbildningsansvarig. Pernilla har tidigare arbetat som analytiker i Försvarsmakten, som PR-konsult och som politiskt sakkunnig i Europaparlamentet.Zofia Tucinska, utredare med gedigen erfarenhet från Bryssel och arbetar med Sieps utbildningsverksamhet med särskilt fokus på EU-utbildningar för svenska kommuner och regioner.Samt svensk Europaparlamentariker (se respektive utbildningstillfälle för namn)