Webbinarium 20 oktober: Gröna given och utmaningarna i Östeuropa

EU höjer sina miljöambitioner med den nya gröna given. Europeiska kommissionen har redan lagt fram flera förslag, bland annat om skärpta klimatåtgärder. Men förutsättningarna ser olika ut i skilda delar av unionen. Hur kan länderna i Central- och Östeuropa bli vinnare i den gröna given, och inte se sig som förlorare i vissa avseenden? Och vad behövs för att hela EU ska dra nytta av höjda miljöambitioner? 

AdobeStock_408890224.jpeg

Dessa frågor diskuterar kunniga experter på ett webbinarium 20 oktober. Utgångspunkten är en kommande europapolitisk analys från Sieps, "The European Green Deal and the Risk of Widening the East-West Gap", skriven av Julian Popov. Författaren är bland annat knuten till European Climate Foundation och har tidigare varit miljöminister i Bulgarien. Jytte Guteland, europaparlamentariker (S&D), och chefen för Zero Carbon Hub i Budapest, Péter Kaderják, som tidigare varit statssekreterare för klimat och energifrågor, kommenterar rapporten och deltar i en paneldiskussion med rapportförfattaren. 

Webbinariet hålls på engelska. 

Datum
  • 20 oktober 2021 11:00 - 12:30
Plats
  • Webbinariet genomförs online och kommer att direktsändas på den här sidan. En inspelning kommer att vara tillgänglig i efterhand.
Talare
  • Julian Popov, forskare vid European Climate Foundation
  • Jytte Guteland, europaparlamentariker (S&D)
  • Péter Kaderják, chef för Zero Carbon Hub i Budapest
Moderator
  • Mats Engström, senior rådgivare vid Sieps